ALTIJD ADVIES OP MAAT

Fiscaal en financieel advies

U wilt zich richten op de groei en ontwikkeling van uw onderneming. Daarbij kunt u wel advies gebruiken over de keuze voor het zelf doen of het uitbesteden van uw administratie, het kiezen van de juiste rechtsvorm, fiscale mogelijkheden, het opstellen van een bedrijfsplan, subsidiemogelijkheden of de mogelijkheden van externe financiering. Bigma Accountants heeft een brede kennis van de markt. Wij denken met u mee en voorzien u van degelijk financieel en fiscaal advies.

Begeleiding van starters

Bent u van plan een onderneming te starten? Of te beginnen als ZZP-er? Dan wilt u uiteraard meteen goed beginnen met een vliegende start. De keuzes die u nu maakt, hebben immers invloed op de toekomst van uw onderneming. Speciaal voor starters biedt Bigma Accountants startersbegeleiding. Zeker in het begin is het prettig als u met een gekwalificeerde adviseur kunt sparren over de verschillende mogelijkheden voor uw nieuwe onderneming. Wij hebben dit programma speciaal ontwikkeld om de start van uw onderneming zo vlekkeloos mogelijk te laten verlopen. Bij startersbegeleiding kunt u denken aan bijvoorbeeld:

 • Een stappenplan op maat voor de start van uw onderneming.

 • Advies over de rechtsvorm

 • Advies over diverse fiscale regelingen die voor u relevant en voordelig kunnen zijn

 • Begeleiding bij de financieringsaanvraag.

 • Het opzetten en inrichten van uw administratie (bijvoorbeeld met een online boekhoudprogramma)

Ga met ons de uitdaging aan bij de start van uw onderneming!

Starten van een onderneming
Fiscaal advies van Bigma Accountants

Fiscaal advies

Fiscale regels blijven steeds veranderen en dan is het prettig om bijgestaan te worden door een adviseur die ervoor zorgt dat u optimaal rendement uit uw onderneming kunt halen door slim om te gaan met fiscale regels. Naast het praktisch werk zoals het doen van belastingaangiften en het opstellen van jaarrekeningen, voorzien wij u ook van belastingadvies. Dit is altijd maatwerk. Wij denken proactief met u mee en kijken of uw fiscale structuur nog optimaal is of wellicht gewijzigd moet worden.

Wij voorzien u van advies over onder andere:

 • Belastingaangifte

 • Bezwaar- en beroepsprocedures

 • Fiscale audits

 • Bedrijfsopvolging, -overname of -beëindiging

 • Bedrijfsstructuur of ondernemingsvorm

 • Loonheffing

 • Leasewagens

 • Erf- en schenkbelasting

 • Omzetbelasting (BTW)

Rechtsvorm kiezen en bedrijfsplan opstellen

Als u uw onderneming start, moet u een rechtsvorm kiezen en stelt u een bedrijfsplan op. De rechtsvorm bepaalt onder andere de aansprakelijkheid voor schulden van uw bedrijf en uw belastingverplichtingen. Het kiezen van de juiste rechtsvorm is dus niet eenvoudig. Er komen fiscale en privé-elementen in terug. Daarnaast moet u wanneer u eenmaal een rechtsvorm gekozen heeft continu afwegen of de huidige rechtsvorm van uw onderneming nog past bij uw bedrijfsplannen en de huidige fiscaliteiten. Wij zijn u graag van dienst door te adviseren over de juiste rechtsvorm en het opstellen van het bedrijfsplan. Ook kunnen wij u van advies voorzien over de financiering van de bedrijfsplannen.

Bedrijfsplan maken of rechtsvorm kiezen
Hulp bij subsidieaanvraag

Subsidie-advies en -aanvragen

Zoekt u een subsidie of regeling voor het financieren van uw project? Maakt u wel optimaal gebruik van de beschikbare subsidies? Of heeft u gewoon hulp nodig bij het aanvragen van een subsidie? Wij kunnen u adviseren over de diverse subsidies die beschikbaar zijn en voor welke subsidies uw onderneming of project in aanmerking komt en wij ondersteunen bij het aanvragen en afhandelen van subsidies.

Advies bij financieringsvraagstukken

Om plannen binnen uw onderneming te realiseren is geld nodig. Soms kan dit gefinancierd worden door eigen vermogen, maar vaak is er ook extern kapitaal nodig. Er zijn veel verschillende vormen van financiering. Wij kunnen adviseren over welke financieringsvormen er zijn, welke vormen van financiering passen bij uw onderneming en we bieden ondersteuning bij het opstellen van een financieringsplan. Als u kiest voor Bigma Accountants heeft u namelijk altijd inzicht in uw resultaten en dit vergemakkelijkt de financieringsaanvraag.

advies bij bedrijfsfinanciering

MAKKELIJK EN SNEL

Werken met Bigma Accountants?

Start u net met uw onderneming en zoekt u een betrouwbare, deskundige en ervaren boekhouder? Bent u ontevreden over uw huidige accountant of administratiekantoor? Of werkt u al jaren met dezelfde accountant, maar denkt u dat u er meer uit kunt halen? U zoekt een accountant die meedenkt en kennis heeft van de markt, een accountant die degelijk advies geeft over uw onderneming, maar ook alles weet over bedrijfsadministratie én advies kan geven over uw persoonlijke financiële situatie? Dan wordt het tijd dat we eens vrijblijvend kennismaken!