GOED ADVIES EN GEEN ZORGEN

Particuliere diensten

Bigma Accountants is er niet alleen voor ondernemers. Wij verzorgen ook voor particulieren (begeleiding bij) belastingzaken en geven graag financieel en fiscaal advies. We controleren aangiften inkomstenbelasting en erf- en schenkbelasting en versturen deze voor u. Ook kunnen wij u begeleiden bij het aanvragen van een kindgebonden budget, huurtoeslag, zorgtoeslag of kinderopvangtoeslag. Daarnaast geven we advies over diverse financiële of fiscale uitdagingen waar u als particulier mee te maken kunt krijgen, zoals schenken, ontvangen en estate planning. Dus zoekt u een deskundige accountant in de regio Den Bosch? Dan bent u bij Bigma Accoutants aan het juiste adres!

Inkomstenbelasting

Elk jaar moet u aangifte inkomstenbelasting doen bij de Belastingdienst. Dit kan een ingewikkeld proces zijn en een foutje kan zo gemaakt worden, met alle consequenties van dien. Wanneer u regels verkeerd interpreteert of posten over het hoofd ziet, kunt u teveel of juist te weinig belasting betalen. Wij zijn op de hoogte van alle wet- en regelgeving en IB-aangifte is voor ons een koud kunstje. Wanneer u alle benodigde documenten heeft, kunnen wij de aangifte inkomstenbelasting voor u opstellen en versturen. Wij nemen u zo alle zorgen uit handen.

aangifte inkomstenbelasting
controle en bezwaar maken aanslag

Beoordelen aanslagen en bezwaar maken

Belastingaanslagen zitten vaak ingewikkeld in elkaar. Soms is het handig om deze door een specialist te laten controleren om zeker te weten dat u zoveel mogelijk voordeel uit de belastingen haalt. Wilt u een aanslag laten toetsen of wilt u bezwaar maken op een belastingaanslag? Wij kunnen uw aanslag controleren en toetsen of u helpen bij het indienen van een gegrond bezwaar.

Financiële administratie

Niet alleen ondernemers, maar ook u als particulier bent gebaat bij een overzichtelijke financiële administratie. Bent u op zoek naar een administratiebureau in de buurt van Den Bosch die uw administratie kan verzorgen. Dan bent u bij Bigma Accountants aan het juiste adres. Wij nemen uw financiële administratie graag gedeeltelijk of geheel van u over, zodat u zich bezig kunt houden met andere zaken.

uw prive administratie geregeld door bigma
belastingmiddeling

Belastingmiddeling

Heeft u een sterk wisselend inkomen uit werk en woning? Dan betaalt u waarschijnlijk meer belasting dan wanneer u dat inkomen gelijkmatig verdeeld over een jaar krijgt. U kunt dan in aanmerking komen voor de middelingsregeling. Graag helpen wij u om te zorgen dat u niet te veel belasting betaalt.

Toeslagen

Toeslagen. Het lijkt eenvoudig aan te vragen, maar in de praktijk gaat er veel fout met toeslagen. U loopt toeslagen mis, omdat u niet weet dat u er recht op heeft. Of u moet toeslagen terugbetalen omdat u een te hoog inkomen heeft opgegeven bij de aanvragen. Wij weten voor welke toeslagen u in aanmerking komt en wanneer deze aangevraagd moeten worden. Wij kunnen u bijstaan bij het aanvragen van zorgtoeslag, huurtoeslag, kinderopvangtoeslag en kindgebonden budget.

Hulp bij aanvragen toeslagen

Familiezaken

Erfbelasting

Erft u van een familielid of naaste? Hierover moet u aangifte doen, wij kunnen u begeleiden bij de aangifte erfbelasting.

Estate planning

Vermogen gestructureerd naar de volgende generatie overbrengen is een complexe aangelegenheid. Voorbeelden van vragen hierbij zijn: wie ontvangt uw erfenis? Hoeveel belasting moet worden betaald? Blijft uw vermogen binnen de familie? Met al deze vragen kunnen wij u helpen.

Schenken

Wilt u uw schenkingen fiscaal zo gunstig mogelijk laten plaatsvinden, dan helpen wij u daar graag bij.

Echtscheiding

Verandert uw gezinssituatie door een echtscheiding. Wij helpen u bij de financiële en fiscale vraagstukken die hieraan ten grondslag liggen.

UW PRIVÉ BELASTINGZAKEN EN ADMINISTRATIE GOED GEREGELD

Neem contact met ons op!

Zoekt u een accountant in de buurt van Den Bosch die u bij kan staan bij fiscale en financiële privézaken? Accountants en adviseurs van Bigma denken proactief met u mee en hebben kennis van wet- en regelgeving en zorgen ervoor dat u het meest uit uw belastingzaken haalt. Wij praten graag eens met u over de mogelijkheden onder het genot van een kopje koffie of thee. Maar daarom nu vrijblijvend een afspraak!